بررسی ارتباط وضعیت آلارم های سیستم های مانیتورینگ فیزیولوژیک با خستگی از آلارم پرستاران در بخش های مراقبت ویژه قلبی
نویسندگان: لیلا صیادی*، خاطره سیلانی، معصومه اکبری ساری، الهام فقیه زاده
زمینه و هدف: مانیتورینگ بیماران در بخشهای مراقبت ویژه قلبی به نظر اقدامی غیر تهاجمی و بی خطر است؛ اما میتواند پیامدهای غیر عمدی فاجعه باری را به دلیل ایجاد خستگی از آلارم در پی داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت آلارم های سیستم های مانیتورینگ، و خستگی از آلارم پرستاران انجام گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی وضعیت آلارم های 24 دستگاه مانتیورینگ طی 100 ساعت و برای 100 بیمار مختلف مورد مشاهده قرار گرفت. همچنین 62 پرستار شاغل در 5 بخش مراقبت ویژه قلبی این بیمارستان پرسشنامه خستگی از آلارم را تکمیل نمودند. داده های حاصل از مشاهده و نیز پرسشنامه های تکمیل شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: طی مشاهدات انجام شده طی 100 ساعت تعداد 5/53 درصد از آلارم ها تکنیکی بوده و فراوانیهای بعدی آلارم کاذب (16/3%) و مزاحم (15/5%) و در نهایت آلارم واقعی یا حقیقی با فراوانی 14/7% بود. میانگین نمره خستگی از الارم پرستاران (7/52) 21/04 بود و 50 درصد پرستارها نمره خستگی بالاتر از حد متوسط داشتند.
نتیجه گیری: اتخاذ راهکارهای متعدد با توجه به دستورالعمل های استاندارد به منظور کاهش آلارم های کاذب، مزاحم و تکنیکی ضروری است. هماهنگی با کارخانجات سازنده یا وارد کننده دستگاه ها، و همچنین اجرای دستورالعمل های مشخص در زمینه مراقبت از سیستم ها مانیتورینگ بایستی در سطح بیمارستان ها پیاده شود. عدم توجه به این مسائل منجر به خستگی از آلارم پرستاران می شود که خود تبعات متعدد همچون به خطر افتادن سلامت پرستاران و بیماران را در پی دارد.
واژههای کلیدی : خستگی از آلارم، آلارم فیزیولوژیک، بخش مراقبت ویژه قلبی